17 Şubat 2011 Perşembe

İtalya'da Gezginin Bilmesi Gereken 6 Şey

İtalya’da gezerken bir turist olarak insanın bilmesi gereken çok mühim noktalara parmak basmak istiyorum efendim.

  1. Tabacchi dükkanları ki kendilerini üzerinde büyük T harfi olan tabelalardan ayırabilirsiniz. Bu dükkanlarda isminden de anlaşılacağı gibi daha çok tütün ve sigara satılıyor ama bunların bir önemli özelliği de posta pulu satmaları. Türkiye yada Avrupa’ya 75 cente kartpostal gönderilebiliyor. Tabacchilerde bir de hep bir LOTTO köşesi var.
  2. Barlar. İtalya’da Bar deyince bizdeki kafe, patiseri ve bar karışımı bir yer anlaşılıyor. Bunlar öğlen vakitlerinde açık olan az sayıdaki dükkanlardan. Barlarda atıştırmalık hamur işleri, her türlü kahve ve isterseniz alkollu içki de var. Burada genelde tezgahta oturmadan yiyip içip sonra da hesabı ödeyip çıkıyorsunuz efendim. Öyle uzun uzadıya kalınacak yerler değil.
  3. Pizzeria-Panineria: İtalya’da insanlar karbonhidrat patlaması yaşıyor muhtelemen. Ya pizza ya pasta ya da panini. Ben buna 3P kuralı diyorum. Ya pizza yiyeceksin, ya panini (İtalyan tostu) ya da makarna! Her caddede bunlardan bolca var. Pizzanın fiyatı 5-8 euro, pastalar 8 eurodan başlıyor, paniniyi 2-3 euro gibi fiyatlarda bulmak mümkün.
  4. Pasticceria. Bunlar bizdeki bildiğiniz pastane. Paket yada masada oturup tatlı-tuzlu lezzetli hamur işlerini yiyebilir, kahvenizi içebilirsiniz.
  5. Manav. Çok sık olmasa da arada taze meyve- sebze satan manavlar kentlerde var. Bunlarda –tabi mevsimine göre- çeşitli narenciye, muz, enginar, tropik meyveler alınabiliyor. Bizdeki gibi manavlar biraz pahalı!
  6. Trafik: Türkiye’de araba kullandıysanız pek bir zorluk çekmezsiniz. Kurallara göre değil, hislerinize göre araba kullanın yeter! Bol bol korna çalmak da serbest!


Tabacchi: Buradan pulunuzu alıyorsunuz sonra kırmızı kutuya atıyorsunuz!

Burada Lotonuzu oynuyorsunuz!

 Burada pizzanızı yiyorsunuz!
 Burada kuru pastanızı ve kahvenizi oturarak yiyebilirsiniz!


 Burada ayakta kahvenizi içip ufak birşeyler atıştırabilirsiniz. Adı Bar.

 Manavdan meyve-sebze..
Herşeye rağmen Türkiye'den iyi, en azından yayalara yol veriliyor!



2 yorum:

gezgin395 dedi ki...

panini nasıl bir tost? sandvic ekmeği ile mi yapılıyor ? sucuklusu var mı ? ya peyniri nasıl ?

asli dedi ki...

aman dikkat et 3P'ye.yok mu soyle guzel tavsan eti ya da deniz mahsulleri? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...