10 Şubat 2011 Perşembe

Çok güzel bir antik kent: SEGENTA

Palermo'da arabamızı kiraladık. Normalde otomatik araba kullandığını ama vitesli araba kullanmayı da bildiğini öne süren arkadaşımın otoparktan bile çıkamaması üzerine arabayı kullanmayı teklif ettim. Neyse ki europcar'daki kadın beni ikinci sürücü olarak kaydetmeyi kabul etti (Aaa! Türkiye ehliyeti bu ama tamam üzerinde latin harfleri ile yazıyor dedikten sonra!!!) Hah! Türkiye'de Latin alfabesi kullanılıyormuş demek ki! Neyse ki ben kullanabiliyorum arabayı, yoksa belki de çoktan hastanede yada morgtaydık. Yolculuk arkadaşım Almanya'da çok kural var, İtalya'da o kadar çok kural yok diye burada vitesli araba kullanmayı öğrenmeyi düşünüyormuş efendim! Bu fikri ne kadar parlak (!) bulduğumu anlatamam, benim gibi araba konularında hassas biri -hassas olmasam ne değişir?- daha hemen hemen hiç araba kullanmamış birine Sicilya gibi bir yerde (trafik aynı Türkiye'deki gibi) arabayı verebilir mi?

Palermo'dan Trapani'ye güzel güzel ilerlerken yol üzerindeki bir Helenistik-Roma ve Orta Çağ antik kentini ziyaret etmeye karar verdik. Burada şimdiye kadar gördüğüm en güzel tapınaklardan biri vardı. Gerçekten insanın bakmaya doyamadığı güzellikte, çok iyi korunmuş, Dorik stilde ovaya hakim bir tepenin üzerine inşa edilmiş bir tapınak. Beni ölçek olarak alabilirsiniz:
Segenta'daki Dorik Tapınak
Tapınağı tavaf ettikten sonra antik kentin sur duvarlarını, tiyatrosunu, Orta Çağ'da inşa edilmiş camisini, agorayı ve bouleterion'u ziyaret ettik. Buraya ulaşmak için ama bayağı bir ter dökmek zorunda kaldık, çok dik bir yokuştan yarım saat boyunca çıkmak gerekiyor.
Segenta'daki Tapınağın Akropolis'ten Görünüşü

Segenta'dan Panoramik Görünüm: Resme Tıkla ve Tadını Çıkar!

2 yorum:

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Latin alfabe olayını avrupa'nın yüzde doksanı bilmez.
fotoğraflar süper bu arada..

asli dedi ki...

Valla burasi harikaymis, bahar gelmis daglarima:)))
yanindaki alman' kesinlikle verme arabayi,yoksa Italyanlar'in elinde mahvolursunuz.ikna yetenegine guveniyorummmm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...