31 Ocak 2011 Pazartesi

Vizeler

Sonunda Özbekistan ve Schengen vizelerim çıktı. Her iki vizeyle ilgili de herhangi bir sorun çıkmadı ama şunu anlamış oldum ki Özbekistan'a bir TC vatandaşı olarak vize alabilmek, Schengen Vizesi almaktan daha zor. Hem işlemler çok daha uzun sürüyor, hem de çok daha fazla paraya mal oluyor, hem de çok kısa bir süre için veriyorlar. Özbekistan'da zor bela 1 ay kalmak için vize alabildim, en fazla 3 hafta demişlerdi! İtalya ise 6 aylık Schengen iznini verdi. Sağolsunlar! Her iki vize başvurusunu da turizm acentaları aracılığıyla yaptım, insanı gereksiz stres ve git-gellerden kurtaran bir durum. Tavsiye ederim!

Yolculuk Sicilya'dan başlayacak! İlk önce Palermo'da 2-3 gün kalacağım. Bu vesileyle Don Corleone'yi de analım istedim. Corleone bu arada Sicilya'da Palermo'ya yakın bir köyün adı ve mafya babaları ile ünlü. Mario Puzo da kahramanının adını oradan esinlenerek veriyor.

2 yorum:

gezgin395 dedi ki...

lütfen Corleone kasabasına gidersen resim ekle, bu ilginç olacak ! valizinde bana da yer ver: gittiğin yerlere benim gözümle de bak...yani taşı, kayası, çiçeği, börtü böceği,kokuları ve mutlaka çocukları(portreler), kadınları, pazarları..fazla mı yük oldum ??

orbis terrarum dedi ki...

yok yok merak etme, hepsini çekeceğim. portreler zorlayacak ama olsun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...