Altı aylık bir geziye çıksanız yanınıza alacağınız üç şey ne olur? Neyse ki bu kadar zor bir karar vermek zorunda değilim, ama yine de yanıma almam gereken eşyaların ağırlığı 15 kilogramı aşmamalı. Bu sayede gezi boyunca gerektiğinde valizimi (VAUDE Modul 60) sırtçantası olarak taşıyabilir ve sonrasında bel ve sırt ağrıları çekmek zorunda kalmam. Bu arada Vaude'yi bana tanıdıklarım önerdi, en önemli özelliği hem tekerlikli olması hem de gerektiğinde sırta takılabilmesi. Bakalım altı ay sonunda çantam ne hale gelecek?
Hem kış hem de yaz mevsimlerine denk gelen uzun bir gezide yanına almak istediğim her eşyanın bir anlam ve önemi olması gerek. Şunu da ekliyim: Büyük ihtimalle gezi sırasında bir daha eve uğrayıp eşyalarımı değiştirme şansım olmayacak. Gereksiz ayakkabılar, şık bluzler, ekstradan kazaklar almaya kalkmak benim gerçekten ihtiyacım olacak başka bir şeyi almamı engelleyebilir. Dolayısıyla, yanıma mesela kazak yerine daha pratik olan iki polar almalıyım, üç ayakkabı değil, iki ayakkabı almalıyım, bol tişört, 1-2 sweatshirt vs.. Bunun yanında olmazsa olmaz çeşitli ilaçlar, bir yastık kılıfı, büyükçe bir havlu, bir çakı, rehber kitaplar ve bir uyku tulumu da çantama girmesi gereken diğer önemli şeyler. Tabii bunlar benim valizimde olan malzemeler, yani uçakta-otobüste bagaja verilecek olanlar. Bir de yanımda küçük sırt çantamda olacak 'önemli' belgeler ve eşyalar -fotoğraf makinesi gibi- olacak. Onların da ağırlığı 5-6 kiloyu geçmese iyi olur. Sonuç: Yanıma alacağım her nesnenin bana gerçekten gerekli olup olmadığını düşünmem gerek. Sevdiğim elbiseler, kıyafetler, şallar yada ceketler bu gezide yanımda olamayacaklar. Onun yerine bol pantolonlar, polarlar, hantal ceketler, yağmurluklar ve -yalnızca- yürümeyi ve tırmanmayı kolaylaştıran spor ayakkabılar!!
Gezi sırasında yalnız olmayacağım. Yanımda gezgin bir arkadaşım da -daha yeni tanıştık sayılır- olacak. Fazla tanımadığım biriyle aylar boyunca daha önce hiç gitmediğim ülkelerde gezmek benim için ayrı yeni bir deneyim olacak. Gezimi belgelemek benim için çok önemli, Türkçe olarak internette paylaşmak da! Türkçe gezi bloglarının sayısı az. Arkeolojik ağırlıklı olanına ise henüz rastlamadım. O yüzden bu blogu açtım, ileride bu bölgelere gezecek arkadaşlara faydalı olur umarım. Gezi sırasında günlük tutmak da istiyorum, ama onları yayınlamayı düşünmüyorum. Belgeleme demişken yanımda 8+2GB'lik SD Kartlar olacak, harici harddiskime düzenli olarak çektiğim fotoğrafları yükleyeceğim. Her gezginin korkulu rüyası heralde fotoğrafları kaybetmektir. Şom ağızlılık yapmiyim!!
3 yorum:
Cok memnun olduk efem. Blogunuzu yakinda takip etmeyi düsünüyorum, cok begeniyle de izleyecegime de eminim :))Iyi yolculuklarrrrr
sayende blog izlemeyi de öğreneceğim...senin kadar heyecanlıyım...güzel ve hoş anılarla dolu bir gezi olsun !
teşekkürler yorumlarınız için, ben de öyle umuyorumm..
Yorum Gönder