24 Şubat 2011 Perşembe

Tyndaris Antik Kenti

Bugün hava çok bulutlu, arada yağmur yağıyor. Lipari Adası'na yapacağımız geziden vazgeçip Millazzo yakınlarında bir antik kente gitmeye karar veriyoruz: Tyndaris. Lonely Planet'e göre adadaki en huzur dolu arkeolojik parklardan biri.

Tyndaris düşündüğümüzün tersine, deniz kenarında değil, dağın tepesinde kurulmuş bir antik kent. Buradaki akropolis'in üzerine sonradan anıtsal bir kilise ve manastır inşa edilmiş. Kilisenin modern mozayik ve süslemeleri fazla abartılı ve estetikten uzak. Kilisenin özelliklerinden biri siyahi Meryemana ve İsa heykelinin burada olması. Bu heykellerin aksine ama duvarlardaki İsa, hep sarışın ve mavi gözlü, ayrıca 7 gün gymde çalışmış izlenimi veren bir vücuda sahip.

Akropolis'in üzerine kurulmuş kilise.

Six-pack Jesus.
Roma Dönemi'nden kalma flüt parçaları (Tyndaris)
Tyndaris'teki hamam yapısı oluyor burası, çok güzel mozayikleri olan..
Burası Tyndaris'teki tiyatro, ilk kuş resmini burada çekebildim. Hayvanlar için yapacağım kayıtta bulabilirsiniz o minik kuşu..
Hamam yapısındaki mozayiklerden bir örnek, sanırım Poseidon ?

Akropolisten denizin ve lagünün görünümü




3 yorum:

mebrure coşkunsu dedi ki...

OOOOOHHHHHH ! ! ! insanın tüm sinirlerini soyacak, morale moral, ömüre ömür katacak,çooookkkk güzel, muhteşem, dingin bir görüntü.
hemen kopyalayıp duvara.....
buradan oraya sevgilerrrrrr

mebrure coşkunsu dedi ki...

Mirella Matheu'nün
"AKROPOLİS ADİEU, İCH MUSS GEHEN" diye yanık yanık söyleyişini hatırladım. şimdi dinliyorum.
özlemişim bu sesi.
teşekkür bir kaç kez.

asli dedi ki...

Italyanlar seviyorlar ssix-pack Jesus olayini, nedendir bilinmez? Adamin sarisin mavi gozlu olma sansi sifir ama neyseeee diyorum :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...